marți, 15 decembrie 2009

Ioffer.com sau cum romanii sunt hoti plus alte nimicuri




Am fost si voi fi o impatimita a shoppingului online. Si ce am observat fascinant la romani este naivitatea, dar si frica vizavi de acest 'miracol' al progresului. Aproape toate femeile pe care le-am intalnit sunt terorizate de ideea de a cumpara ceva online. 'Daca imi fura banii', 'daca nu primesc obiectele', 'de unde stiu ca sunt seriosi'. Si intrebarile astea au venit de la femei culte, cu statut social destul de bine delimitat. Motiv pentru care toate, dar absolut toate prefera sa plateasca in plus comisioane si alte tampenii, doar pentru a nu cumpara ele direct.

Dragele mele, site-urile care ne fac 'favoarea' de a expedia in Romania nu au un plan secret de a va fura voua banii. Daca obiectele se pierd majoritatea site-urilor va returneaza banii fara discutii. Sunt seriosi, prompti si civilizati, comparativ cu echivalentele lor romanesti.

Pentru a face cumparaturi online aveti nevoie doar de un card de credit valid international (aproape toate cardurile care se fac in ultimul timp sunt valide international, dar puteti intreba inainte pentru a fi sigure). Adresa pe care va faceti cardul ar trebui sa corespunda cu cea pe care vreti sa va fi expediate produsele, dar exista si exceptii.

Taxele vamele pentru produse din UE sunt 0, coletele vin la oficiul postal de care apartineti asa cum se intampla cu cele interne.

Taxele vamale pentru produse din afara UE sunt supuse unor taxe, daca depasesc valoarea de 70 de euro (fara transport, la data la care scriu articolul). Aici mai sunt exceptii si variatii, gen daca ai doua produse fiecare sub 70 de euro se calculeaza alta taxa, etc. In mod normal ar trebui sa platiti 19% din valoarea produselor, dar depinde de atitudinea vamesului.

Acum ca am facut introducerea, sa trec la lucruri mai serioase. Fiind practic obsedata de shopping online cam stiu ce si unde se vinde. Si ce am observat in ultimul timp este invadarea Romaniei de 'botine YSL', 'rochii MIU MIU, PRADA, Gucci, etc'. V-ati prins. Extrem de multe produse 'designer', la preturi totusi accesibile. Nu va voi da linkurile directe ale blogurilor/site-urilor romanesti care fac asta deoarece nu imi place sa arat cu degetul. Totusi, un hint. Okazii.ro este plin de ele.

Totusi, ce este cu ele? Sunt falsuri. Relativ bine realizate, dar falsuri. TOATE cumparate de pe ioffer.com

Totul ar fi relativ ok daca macar unul dintre cei care le comercializeaza ar declara ca sunt falsuri. Dar ei le vand ca si originale. Asadar, daca doriti sa achizitionati YSL, va invit aici. 26$. Remarcabil nu? Totusi, cu transport cu tot ajung in jur de 100$. Totusi mai ieftin decat la noi, unde zburda in jurul valorii de 700 RON.

Pentru Miu Miu, apelati la acest domn de pe ioffer.com (sau doamna, cine stie). Pentru 90$ (transport inclus) puteti avea o imitatie Miu Miu care la noi se vinde lejer cu 500 RON.

Acelasi lucru se intampla cu Prada, marele Louboutin, Chloe si practic orice designer cat de cat cunoscut.

Morala acestei povesti, dragele mele, este: daca tot vreti falsuri, macar cumparati-le la preturi mai mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu